Ручна израда

Ми чувамо породичну традицију

Достава

За Црну Гору и иностранство

ПДВ урачунат у цијену

Плаћање поузећем или уплатом

Звук традиције

Беспрекорна мелодија Гусала

Мотиви

Манастир Острог

Смјештен уз скоро вертикалну литицу, високо на планини Острошка греда у Црној Гори. Посвећен је Светом Василију Острошком. Састоји од Горњег и Доњег манастира. Основао га је херцеговачки митрополит Василије у 17. вијеку који је ту и сахрањен, касније је и канонизован. Манастир Острог спада међу најпосјећеније у југоисточној Европи.

Манастир Острог

Икона Св. Јована

Свети Јован Крститељ слави се 20. јануара. Тај дан посебно се слави као дан кумства, побратимства и пријатељства. Личност Јована Крститеља је посебна, како због чудесног доласка на свијет и начина живота, тако и због трагичног изласка из живота. Светог Јован називају Крститељем, јер је по вјеровању крстио Исуса Христа у ријеци Јордан.

Икона Св. Јована

Икона Св. Ђорђа

Ђурђевдан је хришћански и народни празник који се прославља 6. маја, чиме се обиљежава успомена на Светог Ђорђа који је био римски војник у гарди цара Диоклецијана. Мученички је страдао током прогона хришћана. Свети Ђорђе се на иконама представља на коњу, у војводском одијелу, са којег копљем пробада аждају.

Икона Св. Ђорђа

Препоруке

Пар ријечи наших клијената (извор: google maps)

Маја Б.
Маја Б.
Куповина

"🇷🇸🇲🇪 Веома добра израда, најфинији црногорски традиционални ручни рад. Врло добар звук. Личне жеље купца, као што су мотиви, материјал, иницијали и сл. се узимају у обзир. Уколико желите да посједујете аутентичан и типичан црногорски инструмент и сувенир, дошли сте на право мјесто."

Милица Булић
Милица Булић
Куповина

"Прије свега, толика љубазност, азурност и посвеценост у одабиру сувенира. Беспрекорних 5⭐️ ! За сваку препоруку."

Деми П.
Деми П.
Куповина

"Све похвале творцима дивних гусала, израђених са посебном пажњом и без грешке. Гусле које сам поручила су завршиле као поклон, који је дочекан са одушевљењем и поштовањем. Желим много среће у даљем раду! 😊"

Милош М
Милош М
Куповина

"Пријемчиви, одговорни, љубазни, спремни за помоћ при одабиру, ако за некога бирате поклон. Непосредност и љубазност су засигурно двије особине које их издвајају од свих, те су из тог разлога били и разлог одабира. Гусле веома квалитетне, сјајног звука и засигурно им се враћам поново и од свег срца препоручујем свима! 5* и велико БРАВО!"

Александра М.
Александра М.
Куповина

"Прво што ми пада на памет је како су сви били јако флексибилни што се тиче испоруке. Гусле су требале стићи за 12 дана у Праг за родјендан мога супруга. Да би успели у томе помогао је чак и њихов стриц који је случајно био у посети код њих. Да није било њега, изненадјење не би успело ове године за сигурно. Кад смо их отворили коначно за родјендан, ја сам остала без текста. Купила сам их преко wеб сајта, нисам никада била у њиховој радњи нити икада у животу држала гусле у рукама. Оне су тако перфектно израђене, такав звук излази из њих да смо и ми и сви наши пријатељи овде који су имали прилике да их виде, јако пријатно изненадјени. Ја сам сасвим случајно купила гусле који не само сто могу да се користе као инструмент него су и прелеп украс у нашој дневној соби. Ја сам сасвим сигурна да ће се оне преносити на следеће генерације са радошћу и као велика част. Хвала Вам за то."

Ладо С.
Ладо С.
Куповина

"Гусле.ме и црна гора увијек иду заједно Свака част и свако добро у даљем раду"

Александра В.
Александра В.
Куповина

"Све похвале за љубазност приликом куповине сувенира ! Мини гусле у виду сувенира уживо изгледају предивно! Све препоруке!"

Дражен Перуничић
Дражен Перуничић
Поправка

"Све препоруке !!!"

Балса Дасиц
Балса Дасиц
Поправка

"-"

Мајстор
Пар ријечи о аутору овог модела.
Ђоко Медојевић
Ђоко Медојевић

Рођен је 08.05.1958. године у Мојковцу, гдје живи и ради. По занимању је столар, а израдом гусала и дубореза се бави задњих четрдесет година. Израда гусала захтијева пуно стрпљења и вјештине и траје од 15 до 30 дана зависно од нивоа детаља. Гусле израђује на традиционалан начин ручном обрадом дрвета уз помоћ длијета. Такође, гусле се израђују из само једног дијела дрвета што доприноси квалитету израде и дуготрајности. У току своје каријере направио је преко 50 гусала.

Желиш да ове гусле красе твој дом? 😊

Сјајно 😊 Хвала ти што си нам указао повјерење за ову специјалну куповину за тебе.

Наредни кораци:
Испуни кратку форму и резервиши већ данас 😊 Ускоро ћемо те контактирати око доставе 😊

Остали производи
Све производе можете погледати на страници - Сви производи

Истражите наше категорије

Најновији модели на једном мјесту - Упознајте нашу понуду

Које гусле купити?

У понуди имамо више готивих модела.
Припремили смо кратки водич са савјетима према буџету и времену које имате,
како бисмо вам помогли да донесете праву одлуку. 😊


Имаш гусле којима треба освјежење?

Радимо замјену струна, коже на калици, лакирање, поправке сломљених дјелова и израду оних који недостају и сл.
Погледајте "прије-после" слике и како звуче гусле након поправке 😊