Ручна израда

Ми чувамо породичну традицију

Достава

За Црну Гору и иностранство

ПДВ урачунат у цијену

Плаћање поузећем или уплатом

Звук традиције

Беспрекорна мелодија Гусала

Снимци

Ђоко Медојевић свира гусле 103

Послушајте звук гусала.

Мотиви

Споменик јунацима Мојковачке битке

Споменик јунацима Мојковачке битке у Мојковцу подигнут је 1966. године у част обиљежавања 50 година Мојковачке битке и представља монументално умјетничко остварење вајара Драга Ђуровића и архитекте Мирка Ђукића. На Божић 1916. године, црногорска војска је уз огромне жртве, побиједила јачу и вишеструко надмоћнију аустроугарску војску. Мојковачки јунаци постали су симбол страдања и херојства.

Споменик јунацима Мојковачке битке

Петар 2. Петровић Његош

Петар 2. Петровић Његош (1813-1851), за живота познат као владика Раде (по рођењу Раде Томов Петровић) је био црногорски пјесник, епископ и владар. Његова дјела сврставају се у ред најзначајнијих дјела црногорске књижевности. Образовао се у неколико манастира и постао духовни и политички вођа земље послије смрти свог стрица Петра И. Његошево најпознатије дјело је „Горски вијенац“.

Петар 2. Петровић Његош

Коза

Дивље козе су животиње планинских станишта. Врло су окретне и издржљиве. Способне су да се пењу на голе стијене и да опстану на оскудној вегетацији. Чула су им веома добро развијена. Сврставају се у мудре и паметне животиње. Утврђено је да су козе биле међу првим животињама које је човјек припитомио. Мотив козе на гуслама симбол је пастирског начина живота.

Коза

Препоруке

Пар ријечи наших клијената (извор: google maps)

Маја Б.
Маја Б.
Куповина

"🇷🇸🇲🇪 Веома добра израда, најфинији црногорски традиционални ручни рад. Врло добар звук. Личне жеље купца, као што су мотиви, материјал, иницијали и сл. се узимају у обзир. Уколико желите да посједујете аутентичан и типичан црногорски инструмент и сувенир, дошли сте на право мјесто."

Милица Булић
Милица Булић
Куповина

"Прије свега, толика љубазност, азурност и посвеценост у одабиру сувенира. Беспрекорних 5⭐️ ! За сваку препоруку."

Деми П.
Деми П.
Куповина

"Све похвале творцима дивних гусала, израђених са посебном пажњом и без грешке. Гусле које сам поручила су завршиле као поклон, који је дочекан са одушевљењем и поштовањем. Желим много среће у даљем раду! 😊"

Милош М
Милош М
Куповина

"Пријемчиви, одговорни, љубазни, спремни за помоћ при одабиру, ако за некога бирате поклон. Непосредност и љубазност су засигурно двије особине које их издвајају од свих, те су из тог разлога били и разлог одабира. Гусле веома квалитетне, сјајног звука и засигурно им се враћам поново и од свег срца препоручујем свима! 5* и велико БРАВО!"

Александра М.
Александра М.
Куповина

"Прво што ми пада на памет је како су сви били јако флексибилни што се тиче испоруке. Гусле су требале стићи за 12 дана у Праг за родјендан мога супруга. Да би успели у томе помогао је чак и њихов стриц који је случајно био у посети код њих. Да није било њега, изненадјење не би успело ове године за сигурно. Кад смо их отворили коначно за родјендан, ја сам остала без текста. Купила сам их преко wеб сајта, нисам никада била у њиховој радњи нити икада у животу држала гусле у рукама. Оне су тако перфектно израђене, такав звук излази из њих да смо и ми и сви наши пријатељи овде који су имали прилике да их виде, јако пријатно изненадјени. Ја сам сасвим случајно купила гусле који не само сто могу да се користе као инструмент него су и прелеп украс у нашој дневној соби. Ја сам сасвим сигурна да ће се оне преносити на следеће генерације са радошћу и као велика част. Хвала Вам за то."

Ладо С.
Ладо С.
Куповина

"Гусле.ме и црна гора увијек иду заједно Свака част и свако добро у даљем раду"

Александра В.
Александра В.
Куповина

"Све похвале за љубазност приликом куповине сувенира ! Мини гусле у виду сувенира уживо изгледају предивно! Све препоруке!"

Дражен Перуничић
Дражен Перуничић
Поправка

"Све препоруке !!!"

Балса Дасиц
Балса Дасиц
Поправка

"-"

Мајстор
Пар ријечи о аутору овог модела.
Радомир Медојевиц
Радомир Медојевиц

Рођен је 06.06.1968. у Мојковцу, гдје је и одрастао у родном селу Калудра. Од тридесете године живи и ради на Жабљаку, гдје се оженио и основао породицу. Пензионисани је полицајац. Израдом гусала, дубореза и разних сувенира од дрвета је почео да се бави још у раној младости. Занат је учио од свог старијег брата Ђока. Своје прве гусле је направио са 18 година. Од тада је увијек налазио времена за свој хоби, поред сталног посла и других обавеза, па сада иза себе има каријеру од 35 година и преко 60 направљених гусала. Све своје примјерке израђује ручно, уз помоћ длијета за обраду дрвета, на традиционални начин.

Желиш да ове гусле красе твој дом? 😊

Сјајно 😊 Хвала ти што си нам указао повјерење за ову специјалну куповину за тебе.

Наредни кораци:
Испуни кратку форму и резервиши већ данас 😊 Ускоро ћемо те контактирати око доставе 😊

Остали производи
Све производе можете погледати на страници - Сви производи

Истражите наше категорије

Најновији модели на једном мјесту - Упознајте нашу понуду

Које гусле купити?

У понуди имамо више готивих модела.
Припремили смо кратки водич са савјетима према буџету и времену које имате,
како бисмо вам помогли да донесете праву одлуку. 😊


Имаш гусле којима треба освјежење?

Радимо замјену струна, коже на калици, лакирање, поправке сломљених дјелова и израду оних који недостају и сл.
Погледајте "прије-после" слике и како звуче гусле након поправке 😊